• 2020-09-14

  Fladdermussafari på Figy


  Visste du att vi har inte mindre än 19 olika arter av fladdermöss i Sverige. Tolv  av dem kan du träffa på i Värnamo kommun.
  Läs mer
 • 2020-08-13

  Information till årskurs 1 elever


  Finnvedens Gymnasium välkomnar dig som elev i årskurs 1 tisdagen den 18 augusti kl. 08.00.
  Läs mer
 • 2020-08-13

  Information till årskurs 2 och 3 elever


  Terminen startar onsdagen den 19 augusti! Här kan du läsa vilken tid du ska börja och vad du behöver tänka på!  Välkommen tillbaka!
  Läs mer
 • 2020-07-02

  Sommarhälsning


  Vi vill önska alla en trevlig sommar! Den 18 augusti välkomnar vi alla elever i årskurs 1. För er som börjar årskurs två och tre, vi ses igen den 19 augusti.
  Lycka till önskar vi återigen er som tog studenten 2020
  Passa på och njut av sommaren!

  Hälsningar
  från
  Skolledningen


  Läs mer
 • 2020-06-12

  Vi fick stipendier!


  Inger och Arne Oscarssons stipendiefond delar årligen ut 50 000 kr till två manliga och två kvinnliga studenter med bäst studieresultat. Priset delas ut för
  att uppmuntra till vidare studier. I år blev de lyckliga vinnarna
  Hanna Henningsson NA, Hedvig Severinsson BF,  Martin Ladan, NA,
  Abbe Bäck ES

  Läs mer
 • 2020-06-05

  Upplägget för studentfirandet på Figy


  Nu närmar sig studentfirandet på Figy och snart är det dags för studenterna att lämna skolans lokaler för sista gången. Alla studenter springer ut den 12 juni, men på olika platser och vid olika tider. Här kommer information om upplägget för studentdagen och hur du går tillväga som anhörig.
  Läs mer
 • 2020-05-28

  Ny information om Figys studentfirande


  Studentfirandet på Finnvedens gymnasium kommer äga rum 12 juni. Två anhöriga per student får delta fysiskt, men det kommer också finnas möjlighet att delta digitalt.
  Läs mer
 • 2020-05-06

  Diplomerad gymnasieekonom


  Ekonomiprogrammet blev den 24 april recertifierade som Diplomerad gymnasieekonom.
  Läs mer
 • 2020-04-08

  GLAD PÅSK och uppdaterad information!


  Ett stort tack till våra duktiga och engagerade lärare och elever som med kort varsel genomför undervisning på distans. Det kommer mycket positiv feedback om lärare som utför spännande experiment och nydanande undervisning. Vi ser digitala möten och genomgångar, chattforum och boksamtal i fullt ös.Folkhälsomyndigheten har gett klartecken för att låta begränsade grupper av elever få komma tillbaka till gymnasieskolan. Därför har vi beslutat att efter påsklovet kunna ta emot vissa elevgrupper på cirka 4-6 elever åt gången på Figy, under förutsättning att man är frisk och håller avstånd. Till att börja med kommer det att röra årskurs tre och företrädesvis moment som inte kan lösas på distans, till exempel praktiska övningar på yrkesprogrammen. Matsalen kommer inte att vara öppen för servering, men vill du ha skollunch kan du beställa matlåda enligt den information som tidigare har gått ut och som uppdaterats på Teams. Utgångspunkten är fortfarande att undervisningen sker på distans och att schemat gäller som vanligt.Vi önskar er en trevlig helg!
  Läs mer
 • 2020-03-17

  Distansundervisning på Figy


  Från och med torsdag, den 19 mars, kommer den mesta av gymnasieundervisningen på Figy att göras på distans tillsvidare. Undervisningen kommer att följa ordinarie schema.
  Läs mer
 • 2020-03-09
  Isabellla Hampel och Fanny Johansson deltog i Språkolympiaden, Il Competitions regionfinal i Helsingborg

  Språkolympiaden


  Tisdagen den 3 mars deltog Isabellla Hampel och Fanny Johansson i Språkolympiaden, Il Competitions regionfinal i Helsingborg. De läser franska steg 4 på Figy. Vi gratulerar tjejerna till en fin 2:a plats!Läs mer om tävlingen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Läs mer
 • 2020-02-28
  Elever från teknikprogrammet på figy tar emot priset för kategorin årets samhällsentreprenör på Ung företagsamhet mässa i Jönköping 27 februari

  Glow UF årets samhällsentreprenör!


  Den 27 februari  var det dags för årets regionala UF-mässa för unga entreprenörerer i Jönköpings län. 278 UF-företag deltog vid mässan, GLOW UF var ett av företagen.GLOW UF vann kategorin ” Årets samhällsentreprenör”. Då deras produkt, ett hjälpmedel för diabetiker att ta insulin i mörker, är lösningen på ett samhällsproblem som kan göra skillnad både för individ och samhälle. Vinsten innebär att de ska representera region Jönköping vid SM i Stockholm 18-19 maj.Stort GRATTIS till vinsten och lycka till på SM!
  Läs mer
 • 2020-02-24

  Här finns framtidens jobb!


  Enligt en artikel i Jönköpingsposten den 21 februari har Arbetsförmedlingen tagit fram en prognos på vilka yrken som ger en säker framtid med gott om jobb i år och på fem års sikt och där det blir svårast att få jobb.
  Läs mer
 • 2020-02-18
  Elever och lärare från estetiska programmet samt elever från andra länder på studiebesök i Spanien EU projekt

  ES deltog i EU projekt i Spanien


  Fyra studenter på det estetiska programmet samt lärarna Andreas Westberg och Adan Brown, har precis kommit hem från Sevilla i Andalusien, Spanien
  Läs mer
 • 2020-01-08

  Rektor för Entreprenörsektorn


  Andreas Nelander slutade den 6 januari. Under vårterminen är elevansvaret för sektorns program uppdelat på följande rektorer: Viktor Radell Ekonomiprogrammet, Svante Leo Bygg- och anläggningsprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet, Inga-Lill Svanholm Handels- och adminstrationsprogrammet, Magnus Flink Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
  Läs mer
 • 2019-11-21
  Elever från teknikprogrammet

  Öppet hus!


  Den 13 november var det Öppet hus på Figy. Elever i årskurs 9, föräldrar och andra intresserade fick information om gymnasieprogram och träffade elever och lärare. UF-företagen passade samtidigt på att visa upp och sälja sina produkter. Det blev en lyckad kväll med mycket besökande!
  Läs mer
 • 2019-11-13
  UF företag

  Inbjudna till Diabetesgalan! 


  Gustav Widerberg, Linus Hilding, Julia Myrvold, Oscar Jonasson och Jakob Hoof går på teknikprogrammet i årskurs 3.De tävlade i Blixtlåset i årskurs 2 med en produkt som är ett hjälpmedel för diabetiker att ta insulin i mörker. De vann då regionsfinalen i Värnamo och kom på en fjärde i riksfinalen i Stockholm. Nu i årskurs 3 har de tagit sin produkt in i sitt UF-företag som heter GLOW UF. Eleverna medverkar i tisdags på underleverantörsmässan på Elmia och nu har de blivit inbjudna till den stora Diabetesgalan i Stockholm som direktsänds på TV3 den 14 november kl 20.00.Vi lärare på Teknikprogrammet är oerhört glada för elevernas framgångar i entreprenörskap och kommer sitta bänkade framför TV:n för att kanske få en glimt av demLäs mer på Värnamo Nyheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Värnamo.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Läs mer
 • 2019-10-21
  Två elever från industritekniska programmet vid en CNC svarv

  Tävling i CNC-teknik


  Simon Söderblom och Niclas Sjöstrand från Industritekniska programmet  årskurs tre, är ett av åtta skollag i Sverige som har gått vidare till en finalplats i CNC-teknik!
  Läs mer
 • 2019-10-18
  Yrkes SM kvaltävling på Finnvedens gymnasium

  Kval till Yrkes-SM på Figy!


  Tisdagen den 15 oktober var det dags, för första gången hölls en av deltävlingarna i transportteknik till Yrkes SM i Värnamo!
  Läs mer
 • 2019-10-03
  Elever från Naturvetenskapsprogrammet besökte Ringhals kärnkraftverk

  Studiebesök på Värö


  Elever i årskurs 3 som läser på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap, besökte forskningsavdelningen och pappersbruket på Värö och fick ta del av hur kemi nyttjas i industriprocesser. Därefter fortsatte resan till Ringhals kärnkraftverk där de informerades om kärnkraftens framtid i Sverige och dess betydelse för vårt samhälle. Medföljande lärare var Tommy Linde Marianne Axelsson och Per-Ola Fredriksson.
  Läs mer
 • 2019-09-10
  Tårtkalas för elever och personal i centrahallen när Figy fyllde 50 år

  Tårtkalas och politisk debatt


  Tal, tårta och festlig skollunch ramade in den 5 september när Finnvedens gymnasium fyllde 50 år. Firandet fortsatte dagen efter med att Annie Lööf och Anna Herdy gästade sin gamla skola.
  Läs mer
 • 2019-09-02
  Olof Palme pratar till eleverna vid invigningen av skolan 1969

  Figy fyller 50 år!


  Den 5 september är det exakt 50 år sedan den nya Finnvedsskolan, idag Finnvedens gymnasium, invigdes. Detta måste givetvis firas!
  Läs mer
 • 2019-06-14
  Elever som fick stipendie på Finnvedens gymnasium 2019

  Vi fick stipendier!


  Inger och Arne Oscarssons stipendiefond delar årligen ut 50 000 kr till två manliga och två kvinnliga studenter med bäst studieresultat. Priset delas ut för att uppmuntra till vidare studier. I år blev det fem stipenidiater då två inte gick att skilja betygsmässigt. Följande elever fick priset: Emin Hanusa NA16a, Ida Röllgårdh SA16b, Moritz Berger NA16a, Felicia Schellas EK16s, Johanna Schegel NA16a 
  Läs mer
 • 2019-06-04

  El- och energiprogrammet 
  tävlar i solbilsracet!


  På klimatveckans avslutningsdag, den 11 september, genomförs den prestigefyllda tävlingen som förenar förnybar elproduktion och transport – länets Solbilsrace!
  Läs mer
 • 2019-05-20
  TE17a med vinnarbucklan vann Blixtlåset 2019

  TE17a vann Blixtlåset!


  Den 16 maj avgjordes riksfinalen i svenska gymnasiemästerskapet, Blixtlåset i Stockholm. Fyra lag från Figy deltog tillsammans med 29 andra lag från Luleå i norr till Helsingborg i söder.
  Läs mer
 • 2019-05-17
  Vård- och omsorgsprogrammet agerar som statister på katastrof övning

  Värnamo utsatt för en terrorattack!


  Den 13 maj slog en terrorist till i Värnamo. Men det var inte så allvarligt som det låter eftersom det handlade om en övning. Syftet var att låta olika myndigheter öva tillsammans.
  Polisens och militärens bombskydd, lokala polismyndigheten, blåljuspersonal, kommunen och regionen deltog i övningen. Scenen som spelades upp var att en terrorist kört med en lastbil på Storgatsbacken vilket resulterade i flera döda och skadade.Elever från vård- och omsorgsprogrammet årskurs två och tre deltog som statister.

  Läs mer
 • 2019-05-15
  Prins Daniel på besök på Figy samtal i aulan med Roy Fares, Sebastian Knutsson och Elin Kling

  Prins Daniels Fellowship besökte Figy!


  Prins Daniel har tillsammans med Kungliga vetenskapskapsakademien bildat Prins Daniels Fellowship. Projektet syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Prins Daniel har samlat en grupp duktiga enterprenörer kring sig, några av dessa kom till Figy den 15 maj för att inspirera.

  Sebastian Knutsson, grundare till företaget King, Candy Crush
  Roy Fares, grundare till företaget Mr Cake
  Elin Kling grundare till företaget Toteme, kläder
  Dagen började med scensamtal i aulan, fortsatte med lunch på Restaurang Åkanten och sedan rundabordsamtal med elever som läst entreprenörskap och drivit UF-företag.

  Besöket var mycket uppskattat!

  Läs mer om akademin www.prinsdanielsfellowshiplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.se
  Läs mer om Prins Daniels besök i smålandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


  Läs mer
 • 2019-05-03
  Handels- och adminsitrationsprogrammet studiebesök i Stockholm

  Studieresa 


  Den 11-12 april åkte elever i årskurs 3 på Handels- och administrationsprogrammet på studieresa till Stockholm.
  Läs mer
 • 2019-04-05
  Elever från ekonomiklass studiebeösk stockholm, bild utanför polismuseumet

  Studieresa till Stockholm


  Den 21-22 mars var elever från ekonomiprogrammet årskurs 3 på studiebesök i Stockholm.
  Läs mer
 • 2019-04-02
  Eleverna som vann regionfinalen i Blixtlåset 1/4-19

  Figy vinnare när Blixtlåset avgjordes!


  Blixtlåset - en regiontävling i produktutveckling, avgjordes på Gummifabriken i Värnamo den 1:a april.
  Läs mer
 • 2019-03-19
  Elever som håller upp en EU flagga

  SA17b vann EU-Model!


  Stort Grattis till SA17b som fredagen den 15 mars deltog i Jönköpings och Hallands Europadirekt-kontors tävling "EU-Model" och vann! Klassen representerade Polen i "EU-parlamentet", Rosensalen i Jönköping. Juryn bedömde att klassens sätt att hålla tal och debattera för sitt lands och partigrupps ståndpunkt, var bäst av de fyra tävlande klasserna. Prissumman var 10 000 kr.
  Läs mer
 • 2019-03-01
  Tre UF-lärare från Figy som ahr vunnit priset årets UF skola 2019

  ÅRETS UF-SKOLA!


  Torsdagen den 28 februari blev Finnvedens gymnasium utnämda till årets
  UF-skola på UF-mässan i Jönköping! Ett långsiktigt arbete, engagerade UF-lärare, god kontakt med näringslivet och en bredd av deltagande program har lett fram till den fina utmärkelsen.
  Juryns motivering
  ”På Årets UF-skola finns ett stort antal engagerade och inspirerande UF-lärare som får sina elever att växa genom UF-företagande. Lärarna håller en nära och god kontakt med UF-kontoret och arbetar aktivt för en ökad kontakten med näringslivet genom olika initiativ. Med ett årligt ökande antal UF-elever är trenden tydlig, med skolledningen i ryggen finns här ett driv och en framåtanda. På Årets UF-skola drivs UF-företagande på såväl yrkesprogram, högskoleförberedande program som på gymnasiesärskolan. Vi är stolta och glada att få kalla Finnvedens Gymnasium för Årets UF-skola.”
  Läs mer
 • 2019-02-27
  Sveriges inriksminister på besök på Finnvedens gymnasium här tillsamamns med skolans elevkår

  Inrikesministern på besök


  Sveriges inrikesminister Mikael Damberg besökte Finnvedens gymnasium
  den 27 februari. Besöket inleddes med ett möte med skolans elevkår som berättade om sin syn på skolans trygghetsarbete. Därefter samtalade inrikesministern med områdespolis, fältassistent och skolledning om skolans brottsförebyggande arbete.

  Läs mer
 • 2019-02-19
  Elever och lärare vid teleskop på Kanarieöarna LA Palma

  Unikt besök vid rymdobservatorium


  Elever på naturvetenskapsprogrammet som läser astronomi och lärarna Per-Ola Fredriksson och Mireya Zumalacarregui Hjelte, fick i januari en unik möjlighet att besöka ett gigantiskt rymdobservatorium på Kanarieön La Palma.
  Observatoriet ligger på randen till en en utdöd vulkankrater mitt bland molnen på ca 2500 meters höjd. Där finns 14 telskop och världens största, där diamentern på spegeln mäter hela 10,4 meter. Eleverna fick under en hel natt tillgång till det nordiska teleskopet där man bland annat observerar och fotograferar nebulosor och galaxer. Det är mycket svårt att få den möjligheten därför krävdes det tre års förberedelser innan besöket kunde genomföras. På resan ingick det också andra natur- och kulturupplevelse samt ett besök på en gymnasieskola. Resan finansierades fullt ut av stipendier. För eleverna och lärarna blev det ett minne för livet!
  Se reportage på Finnveden nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Läs mer
 • 2018-11-14

  Arrasutbyte med glädje och sorg


  Det var med både glädje och sorg som vi åkte till Arras på utbyte med en liten grupp på 9 elever i början av oktober. Glädje för att eleverna som vanligt fick tillfälle att utveckla både sin franska och engelska, lär sig historia, kultur och samhällskunskap, skapar nya kontakter och erfarenheter; sorg eftersom det var sista gången vi åkte dit.
  Läs mer
 • 2018-10-26

  Grattis Linus!


  Onsdagen den 24/10 var det dags för en deltävling till Yrkes SM i transportteknik detta var den sista deltävlingen av tre i hela landet. Totalt är det 30 elever som är med och tävlar i Yrkes SM år 2020.
  Läs mer
 • 2018-10-18

  Frivillig idrott


  Det är många roliga och spännande aktiviteter på gång under höstterminen! Alla som vill är välkomna till Tinas Ö på fredagar mellan 13:30 och 15:30 för att motionera eller träna, antingen på egen hand eller tillsammans med andra.
  Missa inte volleybollturneringen fredagen den 26 oktober!
  Idrottslärarna
  Läs mer
 • 2018-10-02
  Bild på tre tjejer som har vunnit ett av loppen i Figyloppet

  Tre av årets segrare i Figy loppet!


  Vecka 39 gick årets upplaga av det traditionella Figy loppet av stapeln. Kallt och klart väder mötte eleverna på morgonkvisten vid starten. Gott humör, entusiasm och kämparglöd präglade loppet.
  Läs mer
 • 2018-09-05
  Bild på Raul Wallenberg

  För en bättre värld!


  SA17A besökte den 31 augusti Raoul Wallenbergutställningen på Gummifabriken i Värnamo. I programmet "Du kan göra skillnad" ingick bland annat en filmvisning och information på väggen i ungdomsrummet på stadsbiblioteket. Arbetet fortsätter i klassrummet.Medföljande lärare var Anders Eckerström, Maria Johansson och Kristina Axelsson Zaheri

  Läs mer
 • 2018-06-12
  Elev från Fordons- och transportprogrammet Philip Sandolf

  Vinnare av stipendiet Techstar 2018


  Stort GRATTIS till Fordons- och transportprogrammets elev Philip Sandolf som har vunnit stipendium från Mercedes-Benz!

  Läs mer
 • 2018-06-04
  Bild på tävlande i Figymilen maj 2018

  Första Figy milen avgjord!


  Figy - milen avgjordes i strålande sol
  Den första upplagan någonsin av Figy-MILEN gick av stapeln torsdagen den 31/5. Hjältarna på startlinjen bestod av såväl elever som personal och de bjöds på pressande solsken och 28 graders värme. Trots de heta förhållandena tog sig samtliga i mål, en gedigen prestation. Snabbast av damerna var Lovisa Nilsson som sprang in på tiden 42.27 och bland herrarna vann Anders Eckerström på 37.35. Vi riktar ett stort grattis till dessa löpare men denna dag var alla vinnare.

  Läs mer
 • 2018-05-30
  Bild på simkrabbor, trollkrabbor, spindelkrabbor, olika arter
av sjöstjärnor

  Studieresa i Bohuslän!


  Vilken studieresa NA17 hade till Bohuslän 24-25 maj! I strålande sommarväder fick eleverna guidning på Nordens Ark, se hällristningarna i Tanumshede, grillning, bad och volleyboll på Bofors Camping och sedan en heldag med maritima studier på Lovéncentret Tjärnö. På en av stationerna var eleverna på exkursion med forskningsfartyget Nereus. Här gjordes bottenskrap på olika sorters havsbotten. På bilden syns bland annat simkrabbor, trollkrabbor, spindelkrabbor, olika arter av sjöstjärnor och det konstiga koralldjuret med det läskiga namnet ”död mans hand”. Medföljande lärare var Marianne Axelsson, Daniel Wästlund och Samuel Danielsson.

  Läs mer
 • 2018-04-16
  Elever från Vård- och omsorgsprogrammet besöker Världskulturmuséet  i Göteborg

  Världskulturmuséet


  VO15 besökte onsdagen 28 mars Världskulturmuséet i Göteborg. Där lyssnade eleverna bland annat på en föreläsning om utställningnen Aswat (om människor på flykt) och deltog även i en workshop. Ämnet berör ett flertal kurser på programmet och det blev en lärorik och trevlig dag. Medföljande lärare var Peter Lindell och Kristina Axelsson Zaheri 
  Läs mer
 • 2018-04-16

  Studiebesök på Linköpings Universitet


  Den 15 mars var elever i NA15 och TE15 som läser Fy2 på besök på Linköpings Universitet. De besökte IFM, institutionen för fysik, kemi och biologi. Eleverna fick på förmiddagen lyssna på några föreläsningar om framförallt nanoteknologi men också fysik i film, några scener ur kända filmer visades och kommenterades på sitt fysikinnehåll.

  Efter lunch blev det en rad besök i olika forskningslabb i små grupper.Då besöktes bland annat en terahertzellipsometer (en av två i världen) som används för att mäta laddningsbärarnas hastigheter i en halvledare vid mycket höga frekvenser (se bild). Apparaten används för att utveckla snabbare transistorer. Ett av de mer uppskattade besöken på eftermiddagen var en demonstration av små försök man kan göra med flytande luft.

  Läs mer
 • 2018-03-23
  Pensionärsträff på åkanten

  Pensionärsträff på Åkanten!


  Fredagen den 23 mars var det en liten försmak på våffeldagen nere på Åkanten. Ett antal f d Figy medarbetare hade bjudits in till ett litet våffelcafé där Magnus Flink bl a berättade om det kommande 50-års jubiléet och om ombyggnationen. Det var ett kärt återseende för många och det blev en trevlig förmiddag. För våffelbakningen ansvarade våra duktiga elever på IMYRKRL.
  Läs mer
 • 2018-03-22
  Entreprenörsdagen föreläsare i aulan Michael Genberg

  Entreprenörsdagen!


  Den 21 mars anordnades en entreprenörsdag för eleverna i Entreprenörssektorn. Handels- & administrations-, Ekonomi-, Bygg- och anläggning-, VVS-och fastighets-, och Restaurangprogrammet
  Läs mer
 • 2018-03-21
  We change elever från NA som gör ett grupparbete

  We change var i Jönköping!


  Elever från NA15a och NA15b (inriktning naturvetenskap och samhälle) deltog i We change, Sveriges största hållbarhetssatsning för unga, som anordnades i Jönköping den 15 mars. We Change drar varje år ut på Sverigeturné för att träffa, inspirera och ge tusentals unga möjlighet att engagera sig för en bättre värld. 
  Läs mer
 • 2018-03-16

  Minister besökte 
  Fordonsprogrammet!


  Näringslivs- och innovationsminister Mikael Damberg besökte Fordons- och transportprogrammet torsdagen den 15 mars. Efter att först ha träffat branschfolk och lärare på skolan var det dags att möta eleverna. Mikael Damberg talade om för eleverna hur viktiga de är och att branschen bara kommer att växa med tanke på hur antalet transporter ökar i samhället. Behovet av yrkeschaufförer och mekaniker kommer fortsatt att vara stort under lång tid, enligt Damberg. Eleverna fick också möjlighet att ställa frågor till ministern och visa skolan.


  Läs mer
 • 2018-03-15
  ES elever på konsert på Spira i Jönköping

  Konsert på Spira i Jönköping


  Lördagen den 10 mars åkte ett glatt gäng från estetiska programmet upp till konserthuset Spira för att lyssna på artisten Sabina Ddumba. Konserten ägde rum i stora konsertsalen och för många av eleverna var det premiär att gå på en konsert och uppleva Spiras fantastiska akustik och arkitektritade miljö.Det blev en minst sagt svängig konsert med fantastiskt ljussättning, professionella musiker och en strålande Sabina som fick hela salen att sjunga med i bland annat "vågorna gungar mig…"

  Läs mer
 • 2018-03-13
  EK årskurs tre studieresa till London

  Studiebesök i London


  Onsdagen den 8 mars klockan 03.30 lämnade 24 elever från ekonomiprogrammet i årskurs 3, Figy för att med buss ta sig till Landvetter för vidare resa till Gatwick och London!
  Läs mer
 • 2018-03-13
  Ekonomer årskurs 3 studieresa i Stockholm

  Studiebesök i Stockholm


  Den 7-9 mars var ekonomiprogrammet årskurs 3 på studiebesök i Stockholm! På onsdagen var vi på Nobelmuseet och fick en guidad tur samt föreläsning med inriktning Nationalekonomi. På torsdagen var vi på Handelsbanken på förmidagen och på eftermiddagen fick vi en guidad tur på polismuseet. På fredagen var det dags att åka hem.
  Läs mer
 • 2018-03-01
  Arras utbytet eleverna åker skidor i Hestra

  Besök från Arras!


  Under den första veckan i februari hade Finnvedens gymnasium besök av sin franska utbytesskola, Lycée Gambetta, från Arras i Frankrike. Detta utbyte har nu pågått i 27 år och är 'still going strong'!
  Läs mer
 • 2018-02-27
  Erasmus

  ERASMUS+


  Tre elever och två lärare besökte, tillsammans med lärare och elever från ytterligare 5 länder, under vecka nio Escola secundária Joao Goncalves Zarco i Matosinhos, Portugal.

  Läs mer
 • 2018-02-26
  Frivilig idrott på Tinas Ö

  Frivillig idrott våren 2018


  Frivillig idrott har många roliga och spännande aktiviteter på gång under vårterminen! Alla som vill är som vanligt välkomna till Tinas Ö på fredagar mellan 13:30 och 15:30 för att motionera eller träna, antingen på egen hand eller tillsammans med andra.
  Läs mer
 • 2018-02-06
  Elever som medverkat vid Berzeliusdagarna

  Berzeliusdagarna


  Amanda Heiel i NA15A och Leif Nyberg i NA15B har varit på Berzeliusdagarna i Stockholm! Dagarna arrangerades den 26-27 januari.
  Läs mer
 • 2018-01-19

  Valet är inte över


  Valet till Europaparlamentet är nu över men i höst väntar ytterligare ett val - riksdagsvalet. Det finns gott om tid för att sätta in sig i de lika politiska frågorna. Att man har exakt samma åsikter som ett parti är inte troligt men det finns alltid ett parti som man sympatiserar med mest.
  Läs mer
 • 2017-12-20
  Terminsavslutning på frivillig idrott

  Fantastisk avslutning på frivillig idrott!


  Ett aktivt och händelserikt idrottsår innehållande badmintonturnering, volleybollturnering och massor av andra aktiviteter och träningar avslutades med en futsalturnering fredagen den 15 december.
  Läs mer
 • 2017-12-08
  Elever på studieresa till La Palma

  La Palma - Värnamo


  Elever som läser spanska 5 åkte till La Palma den 21-28 november. De fick träffa elever och lärare från Instituto Luis Cobiella i Santa Cruz, som är huvudstad på ön som tillhör Kanarieöarna. Utbytet var efterlängtat och blev väldigt lärorikt. Resan gav många upplevelser och nya erfarenheter om kultur, historia, traditioner och lokal gastronomi och viktigast av allt var att eleverna kunde utveckla och träna på sina kommunikativa språkkunskaper i en allsidig miljö. En härlig vandring på vulkanen San Antonio, givande utflykter till vacker natur, deltagande i olika lektioner på värdskolan och besök på en annan gymnasieskola var en del av utbytet. Eleverna fick en underbar sammanhållning och den andan kommer följa oss i vårt fortsatta arbete hemma i Sverige!
  Läs mer
 • 2017-12-01

  Glada stipendiater på Alba Nova i Stockholm!


  Elias Kenneryd NA15a och Alexandra Grankvist NA15b har varit på Lise Meitner-dagarna i Stockholm den 24-25 november. Under de två dagarna fick de lyssna på föreläsningar och göra laborationer inom fysik.Dagarna är uppkallade efter Lise Meitner som var en känd kvinnlig fysiker som under flera år bodde i Sverige.

  Läs mer
 • 2017-11-21

  Studiebesök på Ringhals kärnkraftverk och Södras kombinat!


  Torsdagen den 16 november var NA15 (inriktning natur) och medföljande lärare på studiebesök i Varbergstrakten. På förmiddagen besöktes Ringhals kärnkraftverk och på eftermiddagen gick resan vidare till Södras kombinat i Värö där företaget visade upp sin tillverkningen av pappersmassa.
  Läs mer
 • 2017-11-13

  Frivillig idrott


  Frivillig idrott rullar på som vanligt alla fredagar mellan kl 13:30 – 15:30

  Läs mer
 • 2017-11-10

  Stort intresse för Öppet hus!


  I onsdags ordnad Figy Öppet hus för niondeklassare som i vår ska söka till gymnasiet. Även föräldrar och andra intresserade var välkomna att
  besöka skolan.

  Läs mer
 • 2017-10-18

  TYA:s SM- Kvaltävling


  Amanda Savilahti och Alexander Nyberg läser transportinriktningen på fordonsprogrammet årskurs 3.
  Läs mer
 • 2017-10-12
  Teknikprogrammets nya 3D-skrivare

  3D-skrivare


  Teknikprogrammet har investerat i två nya 3D skrivare.
  Läs mer
 • 2017-10-10
  Emma Hansson och Isac Fransson

  Frukostmöte på Vandalorum


  Fredagen 6 oktober deltog Emma Hansson och Isac Fransson från TE15 i frukostmöte på Vandalorum. 
  Läs mer
 • 2017-10-04
  Utflykt till Göteborg

  10 år Malchin – Värnamo


  I år firar vi att vi i tio år har haft ett roligt och givande utbyte med vår partnerskola Fritz-Greve-Gymnasium i Malchin Tyskland. Under årens lopp har 120 svenska och 120 tyska elever lärt känna varandra och fått ta del av varandras kultur och traditioner.
  Läs mer
 • 2017-10-02

  Humanister på studieresa till Rom!


  Efter en veckas intensiv resa är eleverna på det Humanistiska programmet tillbaka på svensk mark. De sex eleverna lämnade ett kallt och regnigt Sverige bakom sig söndagen den 17 september och anlände på kvällen till ett varmt och hektiskt Rom. De fullföljde därmed en tradition som funnits i Europa sedan antiken; kulturella bildningsresor till en av den västerländska civilisationens mittpunkt. Läs mer om resan...PDF  
  Läs mer
 • 2017-09-26

  Elever och lärare från Figy oskadda efter tågolycka


  Under eftermiddagen var fem elever samt lärare från Figy på väg med tåg till Stockholm. Strax söder om Vagnshärad krockade tåget med ett stridsfordon. Samtliga elever och läraren klarade sig oskadda och har informerat sina familjer. Eleverna kommer att fortsätta sin resa som planerat.
  Läs mer
 • 2017-09-21
  Framsida på fotokatalogen läå17/18

  FOTOKATALOGEN!


  Nu är vinnaren korad till omslaget av skolkatalogen! I år kommer den att bli jättefint illustrerad av Elise Catoni i SA15b


  Läs mer
 • 2017-09-18
  Figyloppet hösten 2017

  FIGY-LOPPET


  Nu är det äntligen dags för årets Figylopp! Vi hoppas på nya rekordtider och en spännade målgång där allt avgörs! Viktig information om vad som gäller vid loppet...

  Läs mer
 • 2017-09-01

  Kick off för frivillig idrott på Tinas Ö!


  Alla är välkomna till Tinas Ö på fredagar mellan kl. 13:30 – 15:30. Du kan träna på egen hand, i grupp eller få hjälp och tips av personalen.
  Läs mer
 • 2017-08-18

  Föräldramöte


  Som förälder/vårdnadshavare till elev som har börjat i årskurs 1 på Finnvedens gymnasium är du hjärtligt välkommen till en informationskväll!
  Läs mer
 • 2017-07-03

  Skolstart hösten 2017


  Läs programmet för första skoldagen torsdagen den 17 augustiPDF
  Läs mer
 • 2017-06-16

  Nya stipendiater


  Ett stort grattis till alla våra stipendiater! Här ser vi fyra väldigt glada mottagare av Oscarssons stipendium om 50 000kr vardera!Grattis Joel Toftgård NA14c, Tilda Ullerås NA14a, David Andersson EK14c, och Lena Allgurin NA14b
  Läs mer
 • 2017-06-09
  Certifiering av elever på Handels- och administrationsprogrammet 2017

  Första kullen av certifierad handels- och administrationselever är utsedda!


  Stort grattis till Handels- och administrationseleverna på Finnvedens gymnasium som tilldelats diplom för ”Certifierad handels- och administrationselev” år 2017. Utmärkelsen är ett resultat av ett lyckat samarbete mellan Handels- och administrationsprogrammet på Finnvedens gymnasium, Värnamo City, Värnamo Näringsliv och Värnamo Handel för att säkerställa framtida kompetens inom handels- och administrationsbranschen. Diplomet delades ut på Gummifabriken i Värnamo av representanter från näringsliv och skola.
  Läs mer
 • 2017-05-22

  Studiebesök på Ellos i Borås!


  Onsdagen den 10 maj var år 2 från Handels- & administrationsprogrammet på studiebesök i Borås.Vid besöket fick klassen en guidad tur på Ellos Group som består av Ellos, Jotex och Stay hard. Eleverna läser kursen"Inköp och logistik 1" detta var ett besök som låg i linje med kursens innehåll. I samband med resan till Borås gjordes också också ett besök på Knalleland.

  Läs mer
 • 2017-05-22

  Aktivitetsdag tillsammans med Enehagsskolan


  Barn- och fritidsprogrammet årskurs 2 anordnade den 19 maj en aktivitetsdag för Enehagens tvåor i området runt Prostsjön. Eleverna planerade och fick leda olika samarbetsövningar och tävlingar.Vi vill tacka Enehagsskolan för en trevlig dag!

  Läs mer
 • 2017-05-03
  Tjej med blomsterdekoration, går påffloristutbildning på Figy

  Fantasifull skapelse


  Felicia Sjöberg som går tredje året på Hantverksprogrammet inriktning florist, har skapat fantastiska blomsterarrangemang till restaurangprogrammets gastronomi-kvällar.

  Läs mer
 • 2017-04-28
  Elever på studiebesök i Arras gruppbild

  Elever som läser franska åkte till Arras!


  Den 31 mars kl.07.46 var det åter igen dags för Arrasutbyte. Tolv förväntansfulla elever möttes med stora packade väskor på stationen för att börja sin resa mot Paris
  Läs mer
 • 2017-04-24

  Årets rutanpris gick till Figy!


  Lärarna på språkintroduktionen mottog årets rutanpris och har sedan skänkt tavlan till Finnvedens gymnasium där den har fått en plats i centralhallen. Prismotivationen var: Priset går i år till ett arbetslag som under året verkat i Rutans och Deklarationen för de mänskliga rättigheternas anda med hänvisning till Artikel 26:2:Utbildningen skall syfta till att utveckla personligheten till fullo och till att stärka respekten för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Utbildningen skall också främja förståelse, tolerans och vänskap mellan alla nationer, rasgrupper och religiösa grupper samt främja Förenta nationernas verksamhet för fredens bevarande.
  Finnvedens gymnasium är tacksamma för gåvan och vi fortsätter det goda arbetet i
  mänskliga rättigheters anda!

  Läs mer
 • 2017-04-20
  Annons för Tjuvjakt konsert i Värnamo

  Konsert anordnas av UF-företaget WMOevent! 


  På lördag anordnar vårt UF-företag WMOevent sin konsert i Värnamo Sporthall. Hårt och mycket jobb av tjejerna ligger bakom kvällen. Vi håller tummarna för att elevernas arrangemang ska bli en stor succé och vi önskar dem lycka till!
  Läs mer
 • 2017-04-18
  Elever från ekonomiprogrammet står utanför Buckingham Palace

  Elever från ekonomiprogrammet på studieresa i London 29 mars - 1 april


  Förväntningarna var stora och studieresan var efterlängtad! Tjugo elever som går sista året på ekonomiprogrammet och som läser internationell ekonomi åkte röda dubbeldäckar bussar, svarta London-taxin, tunnelbanor samt promenerade flera mil genom Hyde Park och fick se Big Ben, St Paul's Cathedral och många andra vackra byggnader på vägen till studiebesöken.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Foto taget av Johanna Lindberg

  Musikprofilen bjöd på fartfylld musikal med hög klass!


  Elever på Figy, en del elever från grundskolan och allmänheten fick se musikalen "Som om det vore igår". Musikalen handlar om en klass som för femton år sedan tog studenten och nu har en klassåterträff. Minnen kommer tillbaka  och de roller som man hade då upprepas. Ämnen som togs upp var mobbning, hbtq- frågor och otrohet. Läs gärna VN artikel och se filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från musikalen.


  Läs mer
 • 2017-04-06

  Studieresa till Stockholm


  Den 29-31 mars var elever från ekonomiprogrammet åk 3 på studiebesök i Stockholm. På onsdagen var vi på nobelmuseet och fick en guidad tur. På torsdagen var vi på myntkabinettet på förmidagen och på eftermiddagen fick vi en guidad tur på polismuseet. Resan avslutades på fredagen med ett studiebesök på TV4 där vi fick en inblick hur det är att arbeta på ett stort medieföretag.


  Läs mer
 • 2017-03-28

  Östersjöprojektet


  Under vecka 46 deltog elever i SA15a och SA15b i ett skolutbyte i antingen Estland, Lettland, Litauen eller Tyskland. Mellan den 19 och 23 mars kom 50 elever och lärare på återbesök till Figy. 
  Läs mer
 • 2017-03-13

  Vinnare blev BBQ Board!


  Stort GRATTIS till BBQ Board UF EK15a som vann Värnamo Näringslivs pris för bästa UF-företag! De övriga nominerade var Vmo Event UF EK15a och Tasty Granola UF HA4. Priset delades ut i samband med Värnamo Näringslivsgala på Scandic Hotell den 10:e mars. 
  Läs mer
 • 2017-03-10

  Värnamo näringsliv har nominerat årets UF-företag 2017


  Värnamo Näringsliv, är i samarbete med lokala näringslivsföreningar i kommunen, initiativtagare och utdelare av priset Årets UF-företag. Priset delas ut till det UF-företag som har visat på ett extra stort engagemang och driv under året. Årets näringslivsgala är fredagen den 10 mars på Scandic hotell i Värnamo. I år är följande UF-företag från Figy nomineradeTasty granola UF  företaget består av Malin Andersson, Emelie Fast, Hanna Ljungberg och Felicia SjöbergBbq Board UF  företaget består av Hugo Bergman, Carl Lageskog och Linus Berg.WMO Event UF f öretaget består av Matilda Lundberg, Josefine Gerdtman, Thilda Idsäter och Alma OhlssonLäs mer om om priset och galanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
  Läs mer
 • 2017-03-03

  UF-mässa på Elmia i Jönköping 2017


  En otroligt väl genomförd UF-mässa där våra elever fick visa upp sina UF-företag

  Läs mer
 • 2017-03-03

  Min Butik! - lyckat projekt på HA-programmet 


  Varje år får årskurs ett på handels- och administrationsprogrammet jobba med ett projekt som kallas "Min butik".
  Läs mer
 • 2017-02-23

  Vinnare i Odd Fellows tävling!


  Ett stort GRATTIS till Carl Johansson i NA15a som vunnit Odd Fellows tävling om ett FN-stipendium!

  Vinsten ger Carl en resa de två första veckorna i juli tillsammans med nordiska och amerikanska ungdomar. Platser som kommer att besökas är bland annat FN-högkvarteret i New York, Kanada, Niagara Falls, Washington D.C.
  Tävlingen gick ut på att skriva en uppsats på engelska på minst 1000 ord. I hård konkurrens från andra anmälda elever på skolan valdes fem bidrag ut. Dessa fem intervjuades på engelska under en halvtimme och juryn från Odd Fellow utsåg då Carl till vinnare.Carl valde uppsatsämnet: “Speech to the General assembly” med rubriken “What kind of world will we leave to future generations? “ 
  Läs vinnar uppsatsen!Word


  Läs mer
 • 2017-02-21

  Romeo & Julia på Kulthurhuset Spira


  BA15 fick uppleva Romeo och Julia! Bakgrunden till att klassen såg föreställningen ligger några månader tillbaka då eleverna fick möjlighet till en guidad tur genom byggnaden. De fick uppleva livet bakom scen samt kunskap om hur Spira var konstruerat. I kursen Hållbart byggande ingår bland annat dessa moment. ”Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i byggnation och anläggning vid till exempel nyproduktion, ombyggnad och renovering. Lollo Olesen som ansvarar för ung scenkonst på Spira gav eleverna en proffsig tur genom hela byggnaden. Eftersom bygg- och anläggningsarbete påverkar samhällets infrastruktur och de miljöer man vistas i ska utbildningen ge kunskaper om ett rationellt, säkert och miljömässigt hållbart byggande.” Hela Spira är konstruerat mot hållbar teknik från golv till tak. 
  I onsdags var BA15 tillbaka på Spira i Jönköping igen för att få uppleva det klassiska dramat Romeo och Julia av William Shakespeare. Handlingen: ”Staden Verona är splittrad av ständiga bråk mellan familjerna Capulet och Montague. Men när Romeo Montague och Julia Capulet förälskar sig i varandra tänds hoppet om att våldet ska få ett slut. De gifter sig i hemlighet, men slits isär när konflikten istället trappas upp. Romeo förvisas från staden och Julia är på väg att bli bortgift mot sin vilja, men på var sitt håll planerar de att återförenas i hemstaden.” En inspirerande dag för alla!


  Läs mer
 • 2017-01-20

  Frivillig idrott på Tinas Ö


  Nytt år och nya friska tag på frivillig idrott. Alla är välkomna till Tinas Ö på fredagar mellan kl. 13:30 – 15:30. Du kan träna på egen hand, i grupp eller få hjälp och tips av personalen.
  Läs mer
 • 2017-01-10

  Skol-SM i Futsal


  Figys tjejer gick vidare i skol-SM i Futsal efter seger mot Gnosjö och Gislaved. Gnosjö besegrades enkelt med 8-1. Mot Gislaved blev det tuffare. 2-2 efter full tid så det blev straffavgörande direkt. Efter tre straffräddningar av Jennie Hellström kunde Kajsa Bengtsson slå in den avgörande straffen.

  Läs mer
 • 2016-12-22

  UF-företaget Smörgåsnissarna


  Elever och personal på fordonsprogrammet vill tacka UF-företaget Smörgåsnissarna för deras uppskattade engagemang vid försäljning av frukost under höstterminen.

  Läs mer
 • 2016-12-16

  Julshow på Figy!


  För er som inte hade möjlighet att se showen eller vill se den igen nu kan ni se delar av den på youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Läs mer
 • 2016-12-13

  Luciafirande på Figy


  Figys personal bjöd på en fantastastiskt bra underhållning, den var mycket uppskattad av elever och personal!  Om ni missade det eller vill lyssna igen så får ni här chansen att lyssna på ett litet smakprov
  Läs mer
 • 2016-12-08

  Nu är det jul på Åkanten!


  Nu har julbordssäsongen startat på vårt restaurangprogram! Eleverna i alla årskurserna har hjälpts åt att laga sillar, korvar, omeletter godis och mycket mera för att det ska bli riktigt gott!

  Läs mer
 • 2016-12-06

  Bygg och anläggnings-
  programmet


  Nu ser årets byggprojekt dagens ljus i byggprogrammets lokaler!
  Läs mer
 • 2016-12-05

  Succé för UF-företag på Handels- & administrationsprogrammet


  Det är full fart för UF-företagen på Handels- & administrationsprogrammet. UF-företaget Tasty Granola UF består av fyra drivna tjejer som tillverkar naturell/smaksatt glutenfri och ekologisk granola. I fredags (2016-12-02) visade de upp sin produkt vid Värnamo Näringslivs företagsfrukost, intresset för produkten var stort och det är också klart att företagets produkt: Granola smaksatt med äpple & kanel ska finnas med i Wernamatens ”jullåda”.Affärsidé:
  "Vi vill ge dig som känner att inte tiden räcker till, en förutsättning att starta och smidigt fylla på energi under hela dagen med vår ekologiska och glutenfria granola.”
  För mer information om företaget och hur du beställer besök dem på Facebook: www.facebook.se/tastygranolauflänk till annan webbplatsLäs artikeln i Värnamo Nyheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och se filmen
  Läs mer
 • 2016-11-23


  Studiebesök på Kumla anstalten


  Tisdagen den 15 november var elever från Ekonomiprogrammets juridik inriktning på studiebesök på Kumla anstalten i Kumla. De fick information om verksamheten och hur det är att vara fånge. Sedan åkte eleverna vidare till Örebro Universitet där de fick information om deras juridik utbildning och hur det är att plugga på högskolan.


  Läs mer
 • 2016-11-18

  Uttagning till NIU 


  Uttagningsträningen den 17 november var den sista chansen att visa upp sina fotbollskvaliteter för eventuellt blivande NIU elever. Totalt har närmare 80 st provtränat för att konkurrera om FIGYs 15 NIU platser. Nivån och fotbollskunskaperna på spelarna födda -01 var som en av instruktörerna sa, ” otroligt bra”. För de som var med på uttagningsträningen gäller det att skicka in sin ansökan till Figy senast den 1 december. 

  Läs mer
 • 2016-11-16

  Figy får ta del av miljonerna!


  Figy har fått pengar ur Norheds stiftelsen till att bygga ett utegym på Tinas ö! Vi är otroligt tacksamma för detta, både till stiftelsen men också till den personal som sökt pengarna! Gymmet kommer att kunna utveckla undervisningen ibland annat idrott mycket, men också vara en tillgång för alla i Värnamo! Läs mer om....länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
     
  Läs mer
 • 2016-11-16

  Vinst i skol-SM mot Ystad!


  Figy startade i ett högt tempo och gästerna Ystad hann knappt komma ur bussen förrän 1-0 var ett faktum. Gästerna spelade upp sig och matchbilden jämnades ut något. Figy var dock hetare och i halvlek var resultatet 3-1. I andra halvlek punkterade Figy matchen med sitt fjärde mål och kunde lugnt och disciplinerat spela av matchen.
  Närmast väntar kvartsfinal i skol-SM

  Läs mer
 • 2016-11-15

  Stort GRATTIS till segern i kockarnas kamp 2016


  Edin Dzemat vann en överlägsen seger i kockarnas kamp på TV4! Förutom segern har han också blivit utsedd till årets White Guide Rising Star 2014 samt varit kapten för det svenska kocklandslaget. Dessutom har han gått på hotell- och restaurangprogrammet på Figy 2001-2003. Edin besökte Figy hösten 2015 och inspirerade våra blivande kockar på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Läs mer om......länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Läs mer
 • 2016-11-15

  Fotokatalog läsåret 2016/17


  Nu har äntligen årets fotokatalog kommit! I år är den jättefina framsidan illustrerad av
  Sandy Nguyen, HU15, Alexandra Granqvist, NA15b och Jessica Gustavsson, NA15b

  Läs mer
 • 2016-11-07

  Månadens UF-företag i länet!


  Robothuset - väder och vindskyddsgarage till automatiserade gräsklippare är utsett till månadens UF-företag i länet! Vi gratulerar
  vinnarna i BA15, Pontus Adolfsson, Hjalmar Widerqvist, Lucas Östman, Jonas Öfverberg. Läs intervjunPDF med företagsledarna!  

  Läs mer
 • 2016-10-25

  Markörer 


  Elever i VO 14 som läser akutsjukvård, fick medverka som markörer i en övning för prehospital sjukvårdsledning i Värnamo.

  Läs mer
 • 2016-10-24


  Figy vinst mot regerande svenska mästarna Falkenberg!


  Skol-SM i fotboll är nu igång. Figy ställdes redan i första omgången mot tuffast tänkbara motstånd, de regerande svenska mästarna Falkenberg. Falkenberg vann det senaste mötet lagen emellan och det var ett revanschsuget Figy som reste till västkusten.
  Efter första halvlek stod det 1-0 till Falkenberg men spelet och de farligaste chanserna hade Figy. I paus pratade värnamolaget ihop sig och känslan av att vända och vinna var stark. Vilket visade sig direkt när domaren blåste igång den andra halvleken. Figy spelade ut och vände underläget till vinst med 4-3. Målskyttar Victor Palmqvist 2, Benjamin Lindblad och Adrian Paukovic.
  I nästa omgång väntar Ystad.


  Läs mer
 • 2016-10-19


  SM- Kvaltävling (TYA) i transportteknik


  Adam Andersson och Otto Pettersson läser transportinriktningen på fordonsprogrammet årskurs 3. Den 18 oktober tävlade de i en SM-kvaltävlingen i transportteknik för unga lastbilsförare i Helsingborg. De kämpade väl i de olika grenarna som bestod av precisionskörning av lastbil, truck, lastsäkringsövning, lastplanering och även teoretiska moment av varierande slag.

  Branschen behöver fler duktiga chaufförer och dessa tävlingar enligt TYA (Transportfackens Yrkes- & Arbetsmiljönämnd) är ett sätt att bidra med fler chaufförer men även att göra yrket mer attraktivt.

  Läs mer
 • 2016-10-18

  Besök på Fordonsprogrammet


  Fordonsprogrammet hade fredagen den 14 oktober besök av två lokala politiker Britt-Marie Sellén Nilsson, Ulla Gradeen och Riksdagsledamot Johan Andersson från Trafikutskottet. Lärarna visade runt på de olika programmen och de fick se vad eleverna arbetar med på lektionerna. Johan Andersson berättade om framtiden inom transportsektorn och dom stora tekniska möjligheterna som kommer och fick även svara på frågor från lärare och elever.
  Läs mer
 • 2016-10-12

  Studieresa till Stockholm


  Tisdag till torsdag vecka 39 åkte samhällstreorna på sin traditionsenliga studieresa till Stockholm. Denna gång var 13 olika studiebesök inbokade. De flesta av besöken var gemensamma men några var anpassade för de som går den beteendevetenskapliga inriktningen och några för de som går den samhällsvetenskapliga inriktningen. Strindbergsmuseet, Hallwylska, sociologiska institutionen vid Stockholms universitet, Doktor Glas på Dramaten och besöket på justitiedepartementet var de besök som var allra mest uppskattade under resan enligt elevernas utvärdering. Totalt sett gavs omdömet ”hårt men intressant, kul och givande program”. Se bilder och programWord här

  Läs mer
 • 2016-10-11

  Språkintroduktionens organisation läsåret 16/17


  Syftet har varit att skapa en mer flexibel organisation där eleverna ständigt möter nya utmaningar. Se hur den är uppbyggd
  Läs mer
 • 2016-10-05

  Figy loppet 


  Vecka 39 gick den 36:e upplagan av det traditionella Figy-loppet av staplen. Eleverna sprang årskursvis och trots det lite dåliga vädret vid några av tillfällena var det bara positiva tongångar.Många fina prestationer noterades där Lovisa Nilsson NA16b speciellt måste omnämnas då hon sprang de 6 km snabbare än någon annan tjej gjort i Figyloppets historia!!!
  Se resultatlistaWord med de tre bästa tiderna i varje årskurs

  Läs mer
 • 2016-09-26

  Håller tummarna


  På måndag intar en före detta Figyelev tävlingsladan på Österlen för att ta sig ett steg närmare finalen i TV-programmet "Kockarnas kamp".
  Läs mer
 • 2016-09-01

  Stolthet


  Trots nya, hårdare krav för att vara ett branschrekommenderat byggprogram har Figy återigen klarat kvalificeringen!! Vi är otroligt stolta över både våra elever och personal på byggprogrammet!!
  Läs mer
 • 2016-08-16

  Samling och upprop År 1, 2 och 3


  Vart tar ni vägen på torsdag den 18 augusti 2016

  Läs mer
 • 2016-08-11

  Figy på Vift


  Personalresa till Linköping
  Läs mer
 • 2016-06-23

  Välkommen till skolan i augusti!


  Nu önskar vi alla som gått klart år 1 och 2 ett riktigt skönt sommarlov.
  Läs mer
 • 2016-06-02

  Studentavslutning 2016


  Tider och riktlinjer för Studentavslutningen den 10 juni 2016
  Läs mer
 • 2016-05-26

  Finnvedens Gymnasium erbjuder sommarskola i matematik


  Vem? För dig som fått F i någon kurs i matematik.Hur? Under de två veckor som sommarskolan pågår får du möjlighet att tillsammans med lärare jobba med de delar av matematik
  som du behöver träna på för att nå målen.
  När? Vecka 24 (måndag 13/6 – fredag 17/6) kl. 08:00-12:00
  Vecka 25 (måndag 20/6 – torsdag 23/6) kl. 08:00-12:00
  Var? T-huset sal T186, Finnvedens Gymnasium.Prövning? Möjlighet till prövning finns i slutet av vecka 25. Anmäl dig till sommarskola genom att lämna in ifylld blankett till din matematiklärare eller till Studie- och yrkesvägledare senast den 8 juni! Anmälningsblankett hittar ni här!Word
  Läs mer
 • 2016-05-24

  Framgångsrikt koncept mellan skola och butiker i Värnamo


  Läs mer
 • 2016-05-19

  Studentbalen 2016


  Snart stundar den traditionella Studentbalen för Figys avgående elever

  Läs mer
 • 2016-05-13

  Varmt Tack!!


  tillönskas Finnvedens Bil för lånet av Volvo-lastbilen
  Läs mer
 • 2016-05-13

  Högstadieelever fick prova på-kväll på Fordonsprogrammet


  Fordonsprogrammet bjöd in till en helkväll för att locka fler elever till Transport- och fordonsyrket
  Läs mer
 • 2016-05-12

  Malchinutbyte 11- 16 april 2016


  Den 11 april åkte vi tillsammans med 18 förväntansfulla elever till den mecklenburgska lilla staden Malchin.
  Läs mer
 • 2016-05-09

  Ett Arras-utbyte i alla väder...


  Det började med snö och hagel och slutade med strålande solsken i Stockholm, när elva franska elever och deras två lärare besökte Värnamo från den 25/4-2/5.
  Läs mer
 • 2016-04-29
  Prova på kväll!

  Välkommen till Fordons- och transportprogrammet.


  FIGY välkommnar dig till en prova på kväll i fordons och transportprogrammets lokaler.
  Läs mer
 • 2016-04-22

  Lärlingar i Katrineholm


  Torsdagen den 21 april gjorde lärarna på Bygg och Anläggningsprogrammet ett besök hos eleverna i Katrineholm
  Läs mer
 • 2016-04-20

  FN-rollspelet SWEMUN i Örebro


  Rollspelet anordnas av svenska FN-förbundet
  Läs mer
 • 2016-04-15

  HA15 i Vilhem Mobergs fotspår


  Lärlingsklassen HA15 har varit på studieresa i Vilhem Mobergs fotspår

  Läs mer
 • 2016-04-13

  NA15 till Kolmårdens djurpark


  En intensivkurs i etologi
  Läs mer
 • 2016-04-13

  EK13a och EK13b till London


  Den 22-25 mars åkte Ek13a och Ek13b på studieresa till London.
  Läs mer
 • 2016-04-12
  Dessa glada tjejer blev årets UF-företag.

  Vårda världen årets UF-företag


  På fredagens näringslivsgala i Värnamo utsågs årets UF-företag. Av alla fantastiska företagare vara det tillslut Jessica Radetic, Felicia Andersson, Molly Folkesson-Ullenby, Vilma Claesson och Elsa Bilén som tog hem segern. Företaget med det lämpliga namnet Vårda världen tog hem segern med sitt miljötänk och fina produkt. Vi från FIGY säger grattis och önskar er lycka till i framtiden..
  Läs mer
 • 2016-03-07

  UF-mässan i Jönköping


  Mycket arbete och fina resultat
  Läs mer
 • 2016-02-15
  Jobb gps

  JobbGPS, 9 mars 2016, kl 10.00-16.00, Gummifabriken, Värnamo          


  Besök framtidsmässan JobbGPS – en mötesplats för företag, arbetssökande, gymnasieelever, studenter och eftergymnasiala utbildningsaktörer i Gnosjöregionen. Här finns även regionala och internationella utställare. Intressanta föreläsningar varvas med möjligheter till speed-dejtingintervjuer
  Läs mer
 • 2016-02-15

  Figys killar blev trea i skol-SM


  Två förluster
  Läs mer
 • 2016-02-12

  Tunga elever på Fordonsprogrammet


  Nu har vårterminen kommit igång på allvar,
  Läs mer
 • 2016-02-05

  Figys tjejer tvåa i skol-SM!


  Figy spelade final i skol-SM i Futsal.
  Läs mer
 • 2016-02-01

  RL-eleverna serverade 200 gäster


  I fredags invigdes Holmgrens Bil i Värnamo och Figys RL-program fick äran att ombesörja serveringen av 200 gäster under ledning av Tommy Myllymäki.
  Läs mer
 • 2016-01-15

  Kyliga elever på Byggprogrammet


  Trots 9 minusgrader kunde man idag se Figys Byggprogram i full aktivitet med sina stugbyggen.
  Läs mer
 • 2016-01-08

  Välkomna tillbaka!


  En riktigt god fortsättning på 2016 önskar Ledningen för Finnvedens Gymnasium
  Läs mer
 • 2015-12-21

  Utbytet Arras- Värnamo


  Under veckan 9-14 november genomfördes det traditionella Arrasutbytet,
  Läs mer
 • 2015-12-21

  Figys tjejer vidare till SM-final i Futsal!


  Figy slog först Brinell gymnasiet från Nässjö med 3-1.
  Läs mer
 • 2015-12-14

  Lucia 2015


  Läs mer
 • 2015-12-10

  Vinst i skol-SM i innebandy


  Finnvedens gymnasiums tjejer stod för en effektiv och framgångsrik innebandy i första kvalomgången i skol-SM.
  Läs mer
 • 2015-12-08

  FIGY är ett av Sveriges bästa fotbollslag i futsal. 


  FIGY är vidare i skol-SM i futsal efter vinst mot Skene med 2-1 och mot Norrköping med 3-2. Nu väntar vi på lottningen till nästa omgång. Fyra skolor är kvar och tävlar om att bli bäst i Sverige.
  Läs mer
 • 2015-12-02

  Vinst i kvartsfinalen i skol-SM


  FIGY vann sin kvartsfinal i skol-SM mot Alströmergymnasiet från Alingsås med 2-1. Därmed är FIGY bland Sveriges fyra bästa fotbollsgymnasium och ska spela semifinal framåt vårkanten.
  Läs mer
 • 2015-11-26

  Succé för öppet hus på FIGY


  Det var många nyfikna elever och föräldrar som var på besök när FIGY annordnade öppet hus.
  Läs mer
 • 2015-11-25

  Handels- & administrations-programmet


  Nu kan du kvalitetssäkra dina studier på Handelsprogrammet.
  Läs mer
 • 2015-11-17

  Figys tjejer vidare i skol-SM i fotboll


  Figy besegrade Kungsmadsskolan från Växjö med 2-1
  Läs mer
 • 2015-11-12

  Skol-SM i fotboll


  Ännu en vunnen match i skol-SM i fotboll.
  Läs mer
 • 2015-11-06

  Skol-SM i Futsal


  Flickorna har deltagit i skol-SM i Futsal och gått vidare.
  Läs mer
 • 2015-10-22

  FIGY-Nu även på mjölkpaketen


  Restaurangprogrammets elever finns nu även på mjölkpaketen.
  Läs mer
 • 2015-10-09

  Ljus - Temat på årets kemidag


  Eleverna på teknik och naturvetenskapsprogrammet har i år jobbat ämnesövergripande i ämnena fysik och kemi med temat ljus.
  Läs mer
 • 2015-09-28

  Humanistiska programmets studieresa till Rom 2015!


  Efter en veckas intensiv resa är det Humanistiska programmetslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster elever i andra och tredje årskurs tillbaka på svensk mark. De tio eleverna lämnade ett kallt och regnigt Sverige bakom sig förra söndagen och anlände på kvällen till ett varmt och hektiskt Rom. De fullföljde därmed en tradition som funnits i Europa sedan antiken; kulturella bildningsresor till en av den västerländska civilisationens mittpunkt.
  Läs mer
 • 2015-09-23

  Vård och omsorgsprogrammet var med på katastrofövning


  Eleverna på vård- och omsorgsprogrammet årskurs 3, har varit med på en katastrofövning på Värnamo sjukhus tillsammans med AT-läkare.
  Läs mer
 • 2015-09-22

  "Zlatan" besökte FIGY


  Edin Dzemat som gjort kometkarriär som krögare och kökschef besökte igår FIGY för att inspirera våra blivande kockar.
  Läs mer
 • 2015-09-09

  Hockeyprofilen är igång


  Figys hockeyprofil har glidit igång på riktigt!! FIGY tillsammans med Värnamo Hockey hoppas att det första året med hockeyprofilen blir en lyckad satsning där man på ett smidigt sätt kan kombinera skola och träning.
  Läs mer
 • 2015-09-04

  Besök från Tyskland


  Läs mer
 • 2015-08-19

  INBJUDAN TILL FÖRÄLDRAMÖTE


  Som förälder/vårdnadshavare till elev som nu har börjat på Finnvedens gymnasium är du hjärtligt välkommen till en informationskväll.
  Läs mer
 • 2015-08-14

  Skolstart!


  Efter ett långt härligt sommarlov hälsar vi återigen alla elever och all personal välkommna till ett nytt spännade läsår.Följande tider gäller 18 augusti. 08.00 Upprop för högskoleförberedande program årskurs 1 i Aulan 08.00 Mentorstid år 2 och 3, alla program08.30 Upprop för introduktionsprogram årskurs 1 i Miniaula A156.08.30 Upprop för yrkesprogram årskurs 1 i Aulan09.00-10.00 Föreläsning för alla elever i år 2. Plats: Aulan10.00 Läsning enligt schema för högskoleförberedande program10.30 Läsning enligt schema för yrkesprogram och yrkesintro.
  Läs mer
 • 2015-07-01

  Välkommen till skolan i augusti!


  Nu önskar vi alla som gått klart år 1 och 2 ett riktigt skönt sommarlov.
  Läs mer
 • 2015-07-01

  Grattis till studenten!


  Vi gratulerar alla studenter (årgång) 2015 och önskar Er all lycka i framtiden!
  Läs mer
 • 2015-06-01

  Studieresa till London 4:e – 7:e maj


  Den 4 - 7:e maj var 24 elever från Ek12a och Ek12b på en studieresa till London där vi bland annat gjorde ett studiebesök på BBC. Oscar Johansson, Ted Kennertsson, Erestina Murati och Jessica Barrington fick pröva på att spela radioteater. Utöver detta besök var det sightseeing och en guidad tur på Shakespeares Globe. Medföljande lärare var Thomas Hägg och Sidsel Waern
  Läs mer
 • 2015-06-01

  TE13 vann Affärsracet


  TE13 från Figy medverkade med fem elever i en tävling under Affärsracet i Anderstorp den 27 maj. Tävlingen som kallas Framtidsfabriken var för gymnasieskolor i Gnosjöregionen inriktade sig mot klasser i årskurs 2. Temat för tävlingen var hållbarhetsperspektivet, d.v.s. att man inte skall belasta miljön mer än nödvändigt eller tära på naturresurser.TE13 vann tävlingen och prisutdelare var Fredrik Reinfeldt som överlämnade en pokal till vinnande klass.
  Läs mer
 • 2015-06-01

  HA13 kämpar för miljön!


  HA 13 vill tacka alla som lämnade petflaskor och burkar i pantstationerna under läsåret. Det pantades cirka 1000 petflaskor och burkar. Med dessa pengar köpte HA 13 material till att skapa armband som de därefter sålde. Sammanlagt fick de ihop 2000 kr som skänktes oavkortat till Naturskyddsföreningen. ”
  Läs mer
 • 2015-05-22

  SM-Brons till FIGY


  I måndags avgjordes final-spelet i skol-SM i innebandy för tjejer i Västerås. Figy tog SM-brons! FIGY-tjejerna har under resan fram till finalspelet imponerat och tagit sig förbi det ena hindret efter det andra men under finaldagen blev det tyvärr för tufft. Trea i Sverige är ändå en fantastisk bedrift. Bra kämpat!!
  Läs mer
 • 2015-05-04

  Studiebesök Rostock


  Den 29 mars åkte tyska steg 5 till Rostock, som är en gammal hansastad i Tyskland.
  Läs mer
 • 2015-04-29

  Vann 10 000 kronor!


  Klass SA13B, som läser andra året på det samhällsvetenskapliga programmet vid Finnvedens gymnasium deltog i ett rollspel om EU-parlamentet.
  Läs mer
 • 2015-04-21

  Ekonomtreor i Bryssel


  Ekonomtreor åkte på studieresa till Bryssel 24-27 mars
  Läs mer
 • 2015-04-01

  Grattis Vilma!


  Den 30/3 firades Vilma Klaesson, som vunnit hederspris i Emerichfondens uppsatstävling "Vägen ut ur hatet ", av samtliga ekonomiettor och undervisande lärare.

  Läs mer
 • 2015-03-30

  Skol-SM i volleyboll


  Figy medverkade med pojk- och flicklag när Skol-SM i Volleyboll genomfördes i Falkhallen, Falkenberg den 27 februari.
  Läs mer
 • 2015-03-23

  Elever sätter upp musikal på Finnvedens Gymnasium


  Nu är det snart dags för årets musikal på FiGy - Kingston Hotell. En föreställning som eleverna på musikprofilen år tre själva har skrivit manus till och arbetat projektinriktat med.

  Läs mer
 • 2015-03-23

  The Baltic Sea Exchange Programme – Östersjöutbytet


  Sedan mitten av 1990-talet har elevutbyten genomförts på det samhällsvetenskapliga programmet på FIGY. Besök har gjorts på partnerskolor under ca 1 vecka på höstterminen och alla deltagande skolor har samlats i Värnamo under ca 1 vecka på vårterminen

  Läs mer
 • 2015-03-17

  Figy till semi-final i skol-SM!


  Figys flickor gjorde en bra match mot Brinell gymnasiet från Nässjö. Brinell tog ledningen redan efter fyra minuter, men Figy kvitterade och tog ledningen med 2-1 efter bara några minuter, genom Anna Anvegård. 3-1 gjorde Sofia Svensson på en målvaktsretur. 3-1 i halvlek blev 4-1 i mitten på andra halvlek, Sofia Svensson igen. Figy spelade av matchen och Sofia satte slutresultatet till 5-1. Samtliga spelare gjorde en kanonmatch. Nästa match blir semi-final mot Procivitas Malmö.

  Läs mer
 • 2015-03-17

  Årets UF-företag


  Ett stort grattis till Concrete Time UF som vann ”Årets UF-företag” på Värnamo galan 2015.

  Läs mer
 • 2015-03-13

  FIGY:s tjejer vidare till final i skol-SM i Innebandy


  Efter mycket slit och stor dramatik kan FIGY stoltsera med att vara i final i skol-SM i innebandy.
  Läs mer
 • 2015-03-10

  Vi gratulerar våra UF-företag


  Vi vill gratulera följande UF företagare som är nominerade till Värnamo galan i år.Charity Candle UF, Concrete Time UF, Waterfall UF och Boobies UF

  Läs mer
 • 2015-01-28

  Hos oss kan du läsa till ett av de just nu mest efterfrågade yrkena


  De närmaste åren kommer rekryteringsbehoven inom hotell- och restaurangbranschen att öka kraftigt. På FIGY ger vi dig länken till en bransch som skriker efter personal med rätt kompetens.

  Läs mer
 • 2014-04-04

  Gloria Ray Karlmark om kampen mot rassegregation


  Trots att den amerikanska regeringen redan år 1896 hade infört en lag som skulle se till att de svartas skolgång var jämlik de vitas så stämde detta endast i teorin. Afroamerikanerna hade nästintill inga resurser utan fick exempelvis använda gamla böcker som de vita hade slängt. Möjligheterna för vidareutveckling fanns men motsättningarna kom att under 50- talet bli starka och en stor del av allmänhetens ängslan och rädslan riktades mot '''the Little Rock Nine'', inklusive mot Gloria. Det var inte endast en kamp för de svartas rättigheter utan även en strid mot den inrotade rasismen i samhället.
  Läs mer
 • 2014-03-21

  Andrew Galbraith - att växa upp i en annan miljö


  Sekunderna gick, nervositeten efter att ha frågat Andrew Galbraith om en intervju var stor. Vad skulle han svara? Jag tänkte att jag aldrig borde ha frågat honom. Medan jag grubblade för mig själv väcktes jag ur mina tankar då han började tala till mig. Det var en tisdag morgon, rummet luktade kaffe och när jag vände blicken mot Andrew såg jag en kopp framför honom. En man från Storbritannien, som hade växt upp i en annan miljö, i en miljö som vi inte är vana vid. Jag satte mig mittemot honom, startade min dator och började ställa mina frågor. Berätta om din uppväxt i Nordirland, hur var det att gå i skolan där?
  Läs hela artikeln av Hanna Fazlic!länk till annan webbplats
  Läs mer
 • 2014-02-07

  Moa - en av Värnamos många talanger


  Det var i Ugglan som jag först såg Moa Ericsson uppträda, men definitivt inte den sista. Efter att ha frågat henne personligen fick jag reda på att hon brukar spela på Stigs Pelikanen, då begav jag mig dit för att se en av hennes spelningar. Kvällen var kylig och var en perfekt konstrast mot värmen och stämningen i caféet. Moas röst tog direkt över lokalen och inombords tror jag att alla var lite smått avundsjuka över hennes enorma begåvning. Min excitation blev ännu större då hon...Läs hela artikeln av Natalia Barzani här.länk till annan webbplatsNedan ser du Moa från ett annat tillfälle framföra Counting Stars...
  Läs mer
 • 2014-01-16

  MODERNA SPRÅK
  - en krönika  VARFÖR SKA MAN LÄSA MODERNA SPRÅK?Jag fick frågan häromdagen varför jag läser både steg 5 och 6 i moderna språk när jag egentligen inte behöver. Den femte kursen är den sista som ger meritpoäng. De frågade mig ifall det inte är jobbigt och varför jag anstränger mig så mycket som jag gör. Det är få personer som faktiskt tar sig tid att lära sig ett språk flytande. Det är en sak att kunna använda hälsningsfraser och presentera sig på språket i fråga men det är något helt annat att faktiskt kunna det. Att behärska språket såväl att man faktiskt kan använda sina kunskaper i mer formella sammanhang med okända människor såväl som i vardagliga situationer.  Läs hela artikeln av Natalia Barzanilänk till annan webbplats


  Läs mer
 • 2013-11-07

  Gabriella Dal: stipendievinnare 2013


  Gabriella Dal som gick det naturvetenskapliga programmet, var en av de sex elever som lyckades gå ut med MVG i alla ämnen förra året. I intervjun får Ni reda på vad hon gjorde för att klara detta och vad hon har för tips till nuvarande studenter.1. Hade Du alltid som mål att lyckas få MVG i alla ämnen? Ja, eftersom att jag visste att man behöver högsta betyg i alla ämnen för att komma in på vissa utbildningar. Jag visste inte vad jag ville fortsätta att utbilda mig till så tänkte jag att det var bäst att satsa på alla MVG så att jag inte skulle ångra mig senare. Läs hela artikeln av Natalia BarzaniWord

  Läs mer
 • 2013-10-07

  Auschwitz 1


  Elever på Finnvedens gymnasium har varit i Auschwitz på studiebesök. Artikeln är ett utdrag ur deras dagbok. Artikeln är även publicerad i Värnamo.nu 2013-10-10.länk till annan webbplatsNågot vi upplevde när vi gick runt i lägret var att det kändes som att döden hängde i luften. Vi blev alla berörda av den tunga stämningen och det blir bara starkare när vi även fick se bevis på judarnas ovisshet om vad deras framtida liv skulle innebära när de kom till lägret. Tonvis med skor, väskor, skålar och andra tillhörigheter fanns kvar efter att de tagits från judarna när de anlänt. Även gigantiska högar med hår fanns där, vissa kvar i sina flätor. Allt hade sparats av nazisterna för att kunna säljas vidare.Läs hela artikeln sammanställd av Natalia Barzani!PDF

  Läs mer
 • 2013-09-17

  A i alla ämnen!


  De flesta vill ha bra betyg och i sin bok ''A i alla ämnen'' som är en omgjord version av ''MVG i alla ämnen'' förklarar den före detta toppeleven Raman Mehrzad hur man ska gå tillväga för att klara det. Som treåring kom Mehrzad till Sverige från Iran och kämpade tills han nådde sina mål. Idag är han läkare i USA och har även arbetat på Harvard university, så han vet verkligen vad han pratar om. Boken är indelad i olika kapitel och börjar med hur vi ska hitta motivation för att göra för alla läxor, prov och ...Läs hela recensionen av Natalia Barzani här.Word
  Läs mer
 • 2013-08-28

  Inblick i samhällsprogrammet


  Många är osäkra på vilken linje de ska välja på gymnasiet och valet tar inte slut första dagen i ettan, man kan alltid byta klass eller välja om. Jennifer Åberg som går det andra året på den samhällsvetenskapliga linjen ger oss en inblick i vad linjen handlar om.  1.Vissa har uppfattningen att den samhällsvetenskapliga linjen är en ''slapp'' linje, är detta felaktigt? Vad tycker du om sådana fördomar? Samhäll är inte en slapp linje. Det beror på vad man har för mål och vad man siktar på för betyg. Linjen går ut på att man ska ha åsikter om olika saker och förmedla den. Att ha...Läs hela artikeln av Natalia Barzani här!länk till annan webbplats

  Läs mer
 • 2013-06-20

  De franska utbytesstudenterna


  De franska utbytesstudenterna var här från den 4:e till den 10:e maj. Lejla Jujic som då läste steg 4, och Hanna Fazlic som läste steg 3 har svarat på frågor om utbytet och om deras resa till Frankrike nästa år. Lejla Jujic:1. Vilka är med i utbytet? Är det alla som läser franska eller endast vissa ''steg''? Det var fullständigt frivilligt att delta i utbytet. Men tog man emot en fransman så har man en säkrad plats till Frankrike nästa år. Jag vet med säkerhet att alla från steg tre och uppåt blev tillfrågade och de flesta deltog. Dock var steg två också delaktiga vid lektionstid och vid aktiviteter.Läs hela artikel av Natalia Barzani här!länk till annan webbplats
  Läs mer
 • 2013-04-25

  Mer idrott i skolan


  Hälsan bland unga har försämrats under de senaste åren enligt Folkhälsoinstitutet.
  Allt fler och fler barn idag blir överviktiga. Många ungdomar har inte regelbunden fysisk träning. De prioriterar att sitta framför datorn eller spela TV-spel, vilket gör att idrott i skolan är ett måste. Ändå har idrottstimmarna i skolan minskat.
  Läs hela artikeln av Hanna Fazlic här!Word

  Läs mer
 • 2013-04-25

  Reportage med Aga


  Vi träffar Aga en deltagarna i Comenius Assistanship for young student teacher, en fredagseftermiddag i lärarnas arbetsrum.   Skolan börjar tömmas på elever och det känns verkligen i luften att helgen snart är här.  Vi presenterar oss för henne, hon ler och stämningen är glad och förväntansfull. När vi suttit oss ner börjar hon entusiastiskt svara på våra frågor. Ljudet av prat börjar fylla upp rummet, genom en härlig blandning av svenska, engelska, polska och tyska får vi reda på mycket om henne.Läs hela reportaget av Natalia Barzani här!Word
  Läs mer