Elever sätter upp musikal på Finnvedens Gymnasium

Nu är det snart dags för årets musikal på FiGy - Kingston Hotell. En föreställning som eleverna på musikprofilen år tre själva har skrivit manus till och arbetat projektinriktat med.


I år utspelar sig handlingen på ett hotell och följer de olika besökarna och hotellägarnas öden och äventyr under två dagar. Årets elever på musikprofilen år tre, har själva skrivit manus och arbetat projektinriktat med musikalen sedan augusti. De sköter själva skådespel, dans, sång, levande musik, ljud och ljus!

Inför årets föreställning har musikprofilen även fått äran att ha Jack Johansson från Balettakademin i Göteborg! Jack, som har många års erfarenhet inom musikalbranschen, har hjälpt eleverna med koreografier till musikalens större dansnummer! Ett inspirerande lyft!

Handlingen i korthet:

En familj vinner en hotellvistelse på Kingston Hotell samtidigt som en ”gammal kärlekshistoria” opassligt dyker upp. En nitisk köpare vill ha hotellet – och kanske hotellfrun? En eftertraktad hotellson får två unga systrar att förhålla sig till. En bedagad bortskämd diva ska tjäna som hotellets dragplåster och en detektiv med sin kollega ska försöka få sin semester… Men vad är det som är så speciellt med rum 13? Vad är det som händer på Hotell Kingston?

Föreställningar

Lokal: Finnvedens gymnasiums stora aula

  • Genrep, öppet för publik. 24/3. 19.00 (Inträde 30kr)
  • Torsdag 26/3 (Utsålt)
  • Fredag 27/3 09.30 och 13.00

Varmt välkomna önskar elever och lärare från musikprofilen år tre.


Jack Johansson från Ballettakademin i Göteborg koreograferar gruppen i dansnumret Can I Have This Dance.