Erasmus

ERASMUS+

Tre elever och två lärare besökte, tillsammans med lärare och elever från ytterligare 5 länder, under vecka nio Escola secundária Joao Goncalves Zarco i Matosinhos, Portugal.

Vi jobbade med projektet World of Work. Eleverna har redovisat sina arbeten, varit på lektionsbesök, gjort ett flertal studiebesök bl.a på Portos universitet och fått se de vackra omgivningarna.

Lärarna har, förutom nämnda aktiviteter, jobbat med planering av projektet. Fem lärare hade även förmånen att få besöka ett fängelse. En av de portugisiska lärarna undervisar internerna tjugo timmar i veckan och de har fått delta lite i vårt projekt. Det var ett besök som var väldigt tänkvärt och gripande. De hade förberett en utställning av sina arbeten, uppträdande med sång och diktläsning.

Våra elever var fantastiska ambassadörer för vår skola och Sverige. Många vänskapsband knöts och vi ser fram emot nästa träff som kommer att äga rum här oss vecka15. Vi kommer preliminärt att ha lektionsbesök på måndag och torsdag förmiddag. Mer info kommer!

Ann-Charlott och Anette

Bild på elever Erasmus projektet