Handels- och adminsitrationsprogrammet studiebesök i Stockholm

Studieresa 

Den 11-12 april åkte elever i årskurs 3 på Handels- och administrationsprogrammet på studieresa till Stockholm.

Det var ett glatt och morgonpiggt gäng som gav sig iväg till vår vackra huvudstad med studiebesök till Sveriges Riksdag, Kungliga Dramatiska teatern och Svensk Handels huvudkontor i sikte.

Väl framme rivstartade vi med ett lärorikt besök i Sveriges Riksdag, guidade av den eminenta riksdagsledamoten Helena Bouveng. Eleverna lyssnade med stort intresse under vår rundvandring och vi fick avsluta vårt besök med en hälsosam lunch i en av riksdagens restauranger.

På kvällen bjöd Dramatiska teatern i samarbete med Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater på föreställningen ”Guds olydiga revben”, regi Tilde Björfors. Vi fick uppleva den bibliska berättelsen ur ett feministiskt perspektiv där teater och dans möttes i en effektfull tolkning som inte lämnade någon oberörd.

Vårt besök i huvudstaden avslutades hos Svensk Handel som presenterade sin verksamhet och förutspådde handelns framtid där den växande näthandeln och dagligvaruhandelns fortsatt starka uppåtgående kurva stod i fokus.

Det var ett nöjt gäng som vände hemåt efter två händelserika dagar tillsammans, kanske aningens tröttare än vid avfärden, men med nya berikande intryck i bagaget!

Tack alla inblandade för en härlig resa!