El- och energiprogrammet ger dig en stabil kunskapsgrund inför ett arbetsliv som elektriker. Vi samarbetar med lokala el- och automationsföretag, vilket ger dig stora chanser att få jobb efter utbildningen.
Presentation av programmet
Elektrikeryrket är ett yrke i ständig förändring och med en ständig teknikutveckling. I yrket blandas klassiskt hantverk med den senaste tekniken. Våra lokaler och vår tekniska utrustning förändras ständigt för att möta de ökade kraven inom branschen. Vi varvar praktiska övningar med teoretiska avsnitt. De olika kurserna integreras, för att du som elev ska få en god inblick i hur yrket ser ut i verkligheten.
I programmet ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) under 15 veckor, då du kan välja arbetsplats efter den yrkesinriktning du tycker är mest intressant. Du kan läsa mer om APL på sidan Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Utbildningen ger en grundläggande högskolebehörighet och du har möjlighet att läsa vidare på högskola och universitet.
Inriktning - Elteknik
Om du väljer inriktningen elteknik arbetar du som elektriker inom nybyggnad, service och underhåll, men även inom larm, säkerhet, smarta hem och datanät. Arbetar du inom elteknik kan du komma att arbeta med allt från eldistribution till svagström. I inriktningen elteknik får du genom ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) goda kunskaper om och kontakt med ditt framtida yrke.
Inriktning - Automation (lärling)
Inriktningen automation passar dig som är intresserad av att arbeta med arbetsuppgifter såsom elinstallation och industrier, moderna fastighetsstyrningar, robotar, maskiner och programmering. Genom ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) får du möjlighet att möta olika branscher och inriktningar under din utbildning.
Inriktningen erbjuds endast som lärling.
Efter studenten
När du är färdig med el- och energiprogrammet har du goda möjligheter att få jobb hos ett elföretag, men du har också möjlighet studera vidare på högskolan.
Kontakt
Programlagsledare
Fredrik Bjärsholm
fredrik.bjarsholm@edu.varnamo.se
Studie- och yrkesvägledare
Liz Winterqvist
0370-37 72 38
liz.winterqvist@edu.varnamo.se